Lørdag 27. mai 2017

Ski-o-utøver dopingtatt

Natalya Tomilova Fredag 14. juli ble det kjent at ski-o-løperen Natalya Tomilova avla en positiv dopingprøve i forbindelse med militært VM (CISM) i Annecy i Frankrike. Et WADA akkreditert laboratorium i Paris fant i prøven avlagt 26. mars spor av det stimulerende middelet 4-phenylpiracetam som selges under navnet Phenotropil. Andre utøvere som har testet positivt for det russisk utviklede stoffet er bla. skiskytteren Olga Pyleva og syklisten
Danilo Hondo.

Natalya Tomilova har mulighet til å anke straffen til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) innen 3 uker etter å ha blitt informert om den positive prøven. Hun har ikke krevd at B-prøven blir analysert.

I årets militære VM vant Natalya Tomilova gull i den individuelle distansen og tok bronse i stafett. Begge disse resultaten blir annulert. På VM i Kazakhstan deltok hun ikke, men leverte to 8. plasser i EM i Latvia. Hun har etter hva Ski-o.com kjenner til 3 individuelle VM-medaljer og 5 individuelle EM-medaljer fra tidligere.

Dette er den første dopingsaken innen skiorientering og er motatt med skuffelse i miljøet. Ski-orienterings representant i Olympiatoppens Utøverkomité, Øyvind Watterdal, har følgende kommentar:

– Det er selvfølgelig veldig trist og leit at slikt skjer, men det minner oss samtidig på at idretten vår ikke er skånet for dopingproblematikken og at det er viktig at man fortsetter forebyggende arbeid og kjemper for en dopingfri idrett.

advert

Relaterte Artikler

En kommentar on “Ski-o-utøver dopingtatt”

  1. Trist å lese…:-(

Legg igjen en kommentar