Fredag 27. mai 2016

Ni norske sølv!

Marta Ulvensøen, Maren Haverstad og Anna Ulvensøen tok søl i junior-VM-stafett.

Det er kanskje ikke sånn man regner medaljestatistikk, men hele ni norske løpere tok sølv i dagens stafetter i Ukraina.

Nordmennene var sterke over hele fjøla på den våte og sugende nysnøen. Først gikk Anna Ulvensøen inn laget sitt til gull junior-VM. På hennes lag hadde tvillingsøster Marta lagt grunnlaget ved å veksle like bak tet etter sin førsteetappe. På midten gikk Maren Jansson Haverstad laget helt opp i tet, men tapte noen små sekunder etter passering. Til slutt gikk altså Anna Ulvensøen laget inn til sølv bak Sverige.

Deretter skulle det gjøres opp i senior-EM. Christina Løvald Hellberg åpna ballet og sendte Audhild Bakken Rognstad ut et drøyt minutt bak tet. Rognstad har hatt stadig stigende form under mesterskapet og gikk en strålende etappe som tok laget opp i tet sammen med to russiske lag. På sisteetappe skulle Marte Reenaas være sikkerheten selv, men hun var blitt syk. Inn hadde landslagsledelsen sendt den unge junioren Andrine Benjaminsen, som akkurat ikke ble funnet god nok for juniorjentenes førstelag. Ungjenta imponerte ved å holde  følge til passering, og spenningen steg hos nordmennene på arena. Etter passering gjorde hun et dårlig veivalg, men kapret likevel et overraskende og imponerende sølv. Og det med en snittalder på under 20 år i laget.

Overraskende sølvvinnere i EM. F.v. Andrine Benjaminsen, Christina Løvald Hellberg og Audhild Bakken Rognstad

Overraskende sølvvinnere i EM. F.v. Andrine Benjaminsen, Christina Løvald Hellberg og Audhild Bakken Rognstad

Til slutt var det bare herrene som fortsatt er var igjen i skogen og kjempa om edelt metall. Ove Sætra ga Lars Hol Moholdt et godt utgangspunkt som femtemann ut på andreetappe. Moholdt grep muligheten og kunne etter et godt løp sende Hans Jørgen Kvåle ut i jakten på Finland. Staffan Tunis hadde sikra Finland en solid luke på andre som Kvåle aldri greide å hente. Viktigst av alt var det at Kvåle distanserte de andre konkurrentene og kunne kontrollere inn sølvmedaljen.

Ove Sætra (t.v.), Lars Hol Moholdt kunne møte Hans Jørgen Kvåle på sistepost før han defilerte inn oppløpet til sølv.

Juniorguttene ble nummer fire hvis man kun regner det beste laget fra hver nasjon slik regelverket sier. Regner man alle lag gikk de over mål som nummer åtte.

advert

Relaterte Artikler

En kommentar on “Ni norske sølv!”

  1. […] fantastisk norsk stafett-dag i Ukraina er blitt foreviget gjennom linsa. Tre norske sølv ble resultatet. .gallery { margin: auto; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; […]

Legg igjen en kommentar