Lørdag 28. mai 2016

Et hemmelig treningsparadis

Himmeljogg i Belmeken

Himmeljogg i Belmeken

I disse dager befinner fire norske landslagsløpere seg 2000 meter over havet, i det for de fleste ukjente treningsparadiset Belmeken. Øyvind Watterdal, Hans Jørgen Kvåle, Lars Moholdt og Sindre Haverstad (undertegnede) legger her grunnlaget for å kjempe i verdenstoppen til vinteren.

– Jeg ønsker egentlig ikke å si for mye om stedet, da kommer det jo bare flere nordmenn hit smiler Øyvind Watterdal lurt.

Belmeken ligger to timers kjøring sørover fra Bulgarias hovedstad Sofia i utkanten av nasjonalparken Rila. Dette er et nasjonalt treningsanlegg og i løpet av en sommer er mange Øst-Europeiske topputøvere i alt fra roing og bryting, til langrenn, på ukeslange samlinger her. For andre året har en gruppe norske ski-o-løpere tatt turen for et treukers treningsopphold i høyden.

– Det beste stedet å trene

– Det er en kombinasjon av veldig bra treningsforhold, høyde, inspirerende omgivelser og en plass vi har råd til å reise til som trekker, forteller Lars Moholdt. Han tror heller ikke det blir siste turen til Belmeken og kan gjerne tenke seg å komme tilbake å samle flere timer i Rila-fjellene.

– Jeg har ikke vært på noen plass der det er bedre å trene enn her, legger han til og beskriver hvordan alle treningsfasiliteter finnes innenfor noen hundre meter fra rommet.

Gutta på aklimatisering på Botev. F.v. Hans Jørgen Kvåle, Øyvind Watterdal, Sindre Haverstad og Lars Moholdt

Gutta på aklimatisering på Botev. F.v. Hans Jørgen Kvåle, Øyvind Watterdal, Sindre Haverstad og Lars Moholdt

Hvordan ordner dere alt det praktiske?

– Vi er fantastisk heldige som har gode venner i familien Belomazhev som ordner alt. De kjører oss rundt, reparerer utstyr, bestiller og ordner opp. De første dagene tilbrakte vi faktisk i Belomazhevs feriehus. Far i huset kjørte oss ut på trening, venta i timesvis til vi var ferdige, hjemme på kjøkkenet stod mor og lagde mat. Vi ble helt bortskjemt!

Med dette utsagnet beskriver kanskje Moholdt skiorientering i et nøtteskall, mens man er bitre konkurrenter i sporet om vinteren blir man svært gode venner utenfor konkurransene.

Helt ukjent for nordmenn er riktignok ikke Belmeken, bare noen dager etter den norske troppen igjen planter føttene på norsk jord setter det norske skiskytterlandslaget seg på flyet mot sin årlige Belmeken-leir. Treninga de skal legge ned i Rila-fjellene ligner nok mye på det den norske gruppa da har lagt bak seg, forskjellen til Russiske og andre Øst-Europa-nasjoners treningsopplegg er nok derimot stor.

Hotellet er utstyrt med flere styrkerom, svømmehall, bryte- og boksehall, gymsal og alle andre fasiliteter en hver idrettsutøver trenger.

Hotellet er utstyrt med flere styrkerom, svømmehall, bryte- og boksehall, gymsal og alle andre fasiliteter en hver idrettsutøver trenger.

 

Når regn- og tordenværet satte inn fulgte Ivan Belomazhev (nummer to f.v.) 20 meter bak med bilen.

Når regn- og tordenværet satte inn fulgte Ivan Belomazhev (nummer to fra høyre) 20 meter bak med bilen.

advert

Relaterte Artikler

4 Kommentarer on “Et hemmelig treningsparadis”

  1. Til og med selveste Olav Tufte har vært der og trent flere ganger 🙂 Bulgarias perle, og ett av de beste stedene i verden for høydetrening.

  2. «- Det er en kombinasjon av veldig bra treningsforhold, høyde, inspirerende omgivelser og en plass vi har råd til å reise til som trekker,»
    Kom igen, ni är från Norge. Då ska väl inte finanserna vara något problem… 😉

    1. Kommer för övrigt snart presentera ännu ett hittills ganska okänt träningsparadis som dock har levererat flera internationella medaljer i flera sporter. Betydligt närmare än Bulgarien också

  3. […] ukers treningssamling i Bulgarias treningsparadis Belmeken er gjennomført og jeg har nå befunnet meg i Trondheim de siste par ukenen. Bulgaria bød på 70 […]

Legg igjen en kommentar