Lørdag 27. mai 2017

Söderlund klar for verdenscup i langrenn

Längd.se melder at den svenske ski-o-løperen Helene Söderlund er tatt ut til å gå verdenscupåpningen i Gällivare neste helg. Söderlund ble tatt ut til nasjonal gruppe etter å ha blitt syvende beste svenske i åpningrennet i Bruksvallarna i helgen.

I år var også det norske landslaget tilstede under det svenske åpningrennet og de fikk dermed bryne seg mot svenske langrenns- og ski-o-løpere i 10/15 kilometer skøyting.

Bruksvallsloppet er Sveriges svar på åpningrennene på Beito og har stor internasjonal deltagelse. I motsetning til sitt norske tvillingarrangement har løpet sett stadig økende deltagertall.

I herreklassen var det duket for norsk-svensk ski-o-duell på 15 kilometer skøyting. Det norske landslaget var nemlig samlet til treningssamling med fokus på mengde på ski og terping på teknikk. Av svenske ski-o-løpere stilte Peter Arnesson og Gustav Nordström, mens Norge stilte med brødrene Eirik og Øyvind Watterdal, Lars Moholdt og Sindre Haverstad.

Lars Moholdt forsvarte de norske fargene ved å slå Peter Arnesson med 5,4 sekunder. Dette er to av verdens aller beste ski-o-løpere, som helt sikkert kommer til å knive om pallplasser i vinterens mesterskap. Per i dag ser de altså ut til å være svært jevne. Lars Moholdt sa følgende til orientering.no etter rennet:

– Hele gjengen gikk middels løp, men jeg slo så vidt den beste svenske ski-o løperen. For prestisjen var det viktig. Ennå er det veldig tidlig på sesongen for oss ski-o løpere, så jeg mener vi er i rute med tanke på vinteren.

At de fleste på laget følte at det siste giret mangla, er ikke veldig bekymringsfullt etter en mengdeuke med 25 til 30 timers trening.

I dameklassen gjorde altså Helene Söderlund en imponerende prestasjon, og tok seg til verdenscup i langrenn. Marte Reenaas var også påmeldt, men startet ikke på grunn av en trøblete skulder.

Ski-o-resultat + vinneren

1  HELLNER Marcus     Gellivare Skidallians IK 35:31.1
52  MOHOLDT Lars Hol    IK Rindals-Troll     38:41.6 +3:10.5
54  ARNESSON Peter     IF Hallby SOK      38:47.2 +3:16.1
80  WATTERDAL Eirik     Nøetterøey IL      39:28.7 +3:57.6
85  WATTERDAL Øyvind    Nøetterøey IF      39:40.6 +4:09.5
95  NORDSTRÖM Gustav    Gävle SK         39:55.0 +4:23.9
133 HAVERSTAD Sindre    Ntnui          41:57.9 +6:26.8
advert

Relaterte Artikler

9 Kommentarer on “Söderlund klar for verdenscup i langrenn”

 1. Forteller vell litt om nivået i ski-orientering når de beste utøverne er over 3 min bak Hellner… menmen, med i OL det har de lyst til…

  1. Den analogien blir vel litt dårlig? Skiorientering er ikke det samme som langrenn…

   Blir vel litt som å skulle sammenligne tidene til verdens beste o-løpere med verdens beste på 10000-meter? Ville overraske meg om du ikke fikk en minst like stor prosentvis differanse.

   Forøvrig har langrennsløperne verdenscupåpning til helga, mens ski-o-løperne ikke har viktige løp før om to og en halv måned.

   Hvis du ikke har noe bedre å gjøre enn å rakke ned på ski-o, tror jeg sikkert du kan finne steder med flere som er enige med deg enn akkurat på ski-o.com. 🙂 Forresten, hyggelig at du leser ski-o.com selv om du ikke har noe troa på nivået i idretten.

 2. Ja du Hans, det er i hvert fall mindre enn de beste Norske o-løperne er bak verdenseliten på 10000 meter. Men du vil vel ikke ha orientering i OL heller.

 3. 3 min bak er bra det, det vitner om bra nivå i ski-o. Men sammenligninga med 10 000 meter er ikke helt rett, baneløping gir større differanser enn langrenn, hvertfall hvis du konkurrerer med afrikanere i løping.

  1. Ja, du har helt rett. Og man kan nok si at skiorientering er mer likt langrenn enn orientering er likt 10 000meter på bane. Selv om skiorientering vanligvis går den aller største andelen av tida i scooterspor.

   Å sammenligne epler og bananer har aldri vært enkelt, sånn er det ofte også å sammenligne ulike idretter.

 4. Å være 3 min bak på 15 km skøyting holder omtrent nivå for både det norske og finske verdenscuplaget i gällivare, som i tillegg er en kortere løype. Ikke verst for noen som ikke skal være i toppform før om 2,5 mnd

 5. Torgny Mogren ställde upp i SM i SkidO på hemmaplan i Åsarna en gång. Placering: Absolut sist och Torgny är egentligen O-löpare i grunden! Det är två olika sporter och det finns flera exempel på där personer som är i topp i såväl orientering som längdåkning blivit rejält ifrånkörda på SkidO.

  1. http://www.youtube.com/watch?v=qYk0-NHnnXc , glömde nämna Mogrens nivå på längd också…

   1. Dagens skönaste glasögon

Legg igjen en kommentar